MEĐUNARODNI TURNIR U RUKOMETU

ODRŽAN JE MEĐUNARODNI TURNIR U RUKOMETU "RASTIMO - TROFEJ GRADA NOVOG SADA"

U organizaciji RK"Rastimo" održan je još jedan jedinstveni i nezaboravan festival mladih rukometaša Međunarodni turnir "RASTIMO - TROFEJ GRADA NOVOG SADA".
Turnir koji je na prvom mestu bio rukometni festival, bio je i festival mladosti, druženja i radosti i još jednom je pokazao zašto ima status manifestacije od posebnog značaja za Grad Novi Sad. Na Turniru su pored ekipa iz Srbije učestvovale ekipe iz Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore i Ukrajine. I pored problema epidemije gripa i posebno opstrukcija i bojkota RSV, učestvovalo je 26 ekipa koje su za 2 dana u sportskim dvoranama "Slana bara" i Petrovaradin u nezaboravnoj igri, takmičenju i druženju odigrale 48 kvalitetnih, neizvesnih, zanimljivih i lepih utakmica.
Da događaj bude kompletan, veličanstven i nezaboravan doprinelo je i oko 1000 posetilaca koji su korektnim, fer i bučnim navijanjem pozdravljali svaki potez, svaku akciju, postignuti gol, odbranu i borbenost mladih rukometaša. Prikazani rukomet i postignuti rezultati na svim utakmicama pokazali su da u svim ekipama ima mnogo talenovanih devojčica i dečaka budućih asova.
U slobodnom vremenu mladi rukometaši, treneri i drugi pratioci dece obilazili su kulturno - istorijske spomenike i druge znamenitosti Grada i okoline, družili se, zabavljali i sticali nova poznanstva i prijateljstva.
Po završetku takmičenja najuspešnije ekipe i pojedinci nagrađeni su peharima i medaljama. Uspešnosti ove jedinstvene sportsko - turističke manifestacije koja svojim programom upotpunjuje sadržaje sportske i turističke ponude Grada, nemerljiv doprinos svojim pokroviteljstvom dala je Gradska uprava za sport i omladinu, kao i RK "Vojvodina" saradnjom i pomoći u organizaciji.
Nagrađeni: Dečaci 2004.godište.
1. Vojvodina (Novi Sad).
2. Rakovica.
3. Đerdap (Kladovo).
Najuspešniji pojedinci: igrač Simo Šijan (Vojvodina), golman Maksim Leiba (Zastavka, Ukrajina) i strelac Pavlo Cefurko (Zastavka).
Dečaci 2006.godište.
1. Vojvodina (Novi Sad).
2. Zemun.
3. Lovćen (Cetinje)
Najuspešniji pojedici: igrač, Aleksa Stojčinović (Zemun), golman Milan Mijatov (Vojvodina) i strelac Petar Šimulija (Vojvodina).
Devojčice 2006.godište:
1. Kamp "Rastimo".
2. Sloven (Ruma).
3. Berane 2003.
Najuspešnije pojedinke: igračica Sara Drinić (Kamp "Rastimo"), golmanka Natalija Činčurak (Ilok), strelac Nina Ramusović (Berane 2003).