Turnir

Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu „RASTIMO“ TROFEJ GRADA NOVOG SADA

čiji je organizator RK „Rastimo“ u saradnji sa rukometnim savezima Grada, Vojvodine i Srbije pod pokrovitelјstvom Gradske uprave za sport i omladinu je tradicionalna sportska manifestacija mladih rukometaša od 7 do 18 godina.

Turnir se svake godine organizuje i traje tri dana. Utakmice se igraju u sportskim dvoranama u Novom Sadu, Kaću, Futogu i Petrovaradinu i jedan je od najvećih festivala mladih rukometaša u Srbiji, regionu i Evropi.

Takmičeći se sa svojim vršnjacima mladi rukometaši proveravaju i unapređuju svoje rukometno i drugo znanje, stiču takmičarska iskustva, razvijaju psihičku stabilnost, motivaciju i socijalnu prilagodlјivost, navikavaju se na toleranciju, pravilne međunacionalne odnose, pravilne odnose prema saigraču i rivalu – protivniku i razvijaju i neguju fer – plej. Posebno kroz igru, takmičenje i druženje u slobodnom vremenu oni se zabavlјaju i stiču nova prijatelјstva.

Svoju popularnost stekao je učešćem kvalitetnih ekipa, odličnim ulovima za takmičenje, brojem i dužinom trajanja utakmica, kvalitetnim i povolјnim uslovima smeštaja i ishrane i posebno bogatim i raznovrsnim sadržajima turističke i kulturno-zabavne ponude u slobodnom vremenu.